Välkommen till SARK - Skövde Amatörradioklubb

Ny medlem
Vi hälsar SM4GGC, Sig välkommen till SARK!
Här finns en presentation av Stig som är farbror till SA6FAX.

Utskick angående medlemsavgiften har gjorts via mail och SuperText. Hör av dig om du inte fått mailet så att medlemsmatrikeln hålls uppdaterad!

- Information ang Supertext har uppdateras, läs mer under Medlem -> Medlemmar -> Supertext
- Startsidan har fått en uppdatering, nu kommer ni kunna se dom senaste nyheterna/artiklarna direkt på startsidan.
- Information om dom tävlingar som klubben står som värd för är uppdaterad och hittas under Aktiviteter -> Tävlingar

- Nyheter -

Då och då får vi en extra tisdag. Då körs NAC-Open
I januari 2023 inföll första tisdagen redan 23-01-03 vilket innebär att vi hinner med en tisdag "extra" under månaden. De månader då detta fenomen uppträder körs NAC Open på den femte tisdagen. Tävlingen genomförs på alla band ifrån 50 Mhz och uppåt. Vanliga regler för NAC-test gäller. Poängberäkningen för QSO på 432 Mhz och högre sker dock utifrån ett multippelsystem. Flera stationer får också aktiveras samtidigt. Jag föreslår att vi aktiverar 144 och 432 nästa tisdag. Vi är ju ändå på plats.

För den som vill läsa mera
Reglerna hittar du på SSAs hemsida under NAC-tester - SSA Contest Calendar. Sök upp NAC Open i listan. I spalten längst till höger finns en länk till regelverket.
Eller klicka på denna länk.

SM6BWD/Tomas