Välkommen till SARK - Skövde Amatörradioklubb- Nyheter - 

NAC50 - Oktober 2023. 
Aktiviteten ifrån klubben under NAC50 har varit väldigt sporadisk under året. Detta har sina förklaringar, mer om det längre ner. Men ikväll var både SK6EI igång i NAC50 testen samtidigt som flera av våra medlemmar. 

Foto: Loggfil via phpQW Tool  LogAnalysis - Grön= SSB, Gul = FT8, Röd = CW

Sporadisk aktivitet. 
Att inte klubben har luftat sin signal i NAC50 så många gånger under året har sina förklaringar. Den främsta anledningen är at vi fram tills nu varken har haft någon antenn för 6m uppe samt ett iordninggjort schack för HF/6m. Ni som har hängt med på vår hemsida under året har ju sett att vi har arbetat flitigt med att både få upp antenner samt få ordning på HF-schacket vilket också nu möjliggör att man på ett enkelt sätt kan köra HF/6m. Dock så har vi ej fått upp våra antenner på rätt plats uppe i HF-masten utan dom står just nu på "marken" i en 4m mastsektion plus tillhörande topp-spira. Denna mastsektion ska under våren lyftas upp och installeras permanent i HF-masten. Detta gör att vi inte har dom optimala förhållandena att prestera fullt ut på 6m med en antenn ca 7m ovanför marken men denna kväll gjorde vi ett försök. 

SA6FAX, Andreas och SM6BWD, Tomas mötte upp i stugan och aktiverade klubben under denna afton. Vi började på cw där ca 10 stationer kunde köras för att sen hoppa fram och tillbaka mellan FT8 och SSB. Längsta QSO't för kvällen var YL2AO på ett avstånd av 556km. Förutom några "lokala" SSB QSO'n så lyckades vi även köra OH0A och OG3B. Detta var även ett litet test av vår setup med headset och fotpedal inför helgens SAC-SSB. 


Foto: Resultat ifrån klubbens medlemmar under NAC-50 oktober 2023

Hög aktivitet ifrån våra medlemmar
Då vi har klubbkväll i stugan på tisdagar samt att vi har väldigt bra utrustning för 2m & 70cm som även vars NAC tester infaller på tisdagar så är det rätt naturligt att vi kör dom gemensamt ifrån klubbstugan. NAC50 däremot utspelar sig alltid den andra torsdagen i månaden vilket innebär det att ingen normalt sätt är i klubbstugan och aktiverar klubben. Detta innebär att flera av våra medlemmar deltar i NAC 50 hemifrån sina QTH'n vilket gör att vi tillsammans hamnar högt upp på klubbtävlingen i NAC50. I denna månads NAC50 så gjorde vi tillsammans en stark insats som tyvärr inte räckte hela vägen fram till förstaplatsen utan vi placerade oss på en andraplats precis bakom SK0CT. Tillsammans fick vi ihop ca 110 tusen poäng emot SK0CT's ca 121 tusen poäng i klubbtävlingen. Men jag tycker verkligen inte vi ska misströsta då vi alla som deltog har gjort så bra ifrån sig som man har kunnat ut efter dom förutsättningarna som var och en har. Grymt jobbat! 

Inte nog med att vi har dragit ihop bra poäng till SSA's VHF klubbtävling så är även 6M-tester godkända att ladda upp i SSA's HF-Cup. I VHF tävlingen ligger vi just nu på tredjeplats och i HF-cuppen på en fjärdeplats i Sverige! Hjälps vi åt nu under dom sista månaderna som återstår av 2023 så kan vi placera klubben på historiskt höga placeringar i respektive tävling! 

/SA6FAX, Andreas