En tävling där alla radioamatörer kan deltaga i SMSS, Svenska sjöar, att aktivera och jaga sjöar i Sverige. 
Det kostar ingenting att vara med! Dessutom är det enkelt. Loggar kan laddas upp på hemsidan i ADIF-Format, eller skrivas in manuellt. Allt som krävs är att du registrerar dig och loggar in.

I Sverige finns över 100 tusen sjöar och tävlingen går ut på att köra portabel amatörradio från dessa sjöar. Tävlingen är en poängtävling där en kontakt motsvarar 1 poäng. Minst en av stationerna måste befinna sig vid en av dessa sjöar för poäng.

Med hjälp av Google Maps i vår sökmotor hittar du snabbt och lätt områden nära dig, eller ditt semester-tillhåll. 

För information och regler kring tävligen, klicka här.

Vår förhoppning med denna tävling är att vi Radioamatörer skall gå man ur huse för att upptäcka vår vackra svenska natur. En annan fördel att det i de flesta fall är helt störningsfritt och att områdena intill en sjö oftast också erbjuder ett mycket bra takeoff för våra utsända signaler. Sjöar är också mycket lämpligt eftersom de är så många så att de allra flesta har väldigt många i sitt närområde. Detta sparar kostnader och miljö eftersom vi inte behöver köra så långt med bil.

Initiativtagare är SM6CJJ, Jan Johansson och SM6TOB, Bengt Karlsson, ägare av SMSS är SM6TOB, Bengt. Tävlingen drivs av SK6EI, Skövde amatörradioklubb