2023 så lanserade vi för första gången SMLA - svenska och norska kommuner. Vi tänkte ta en paus 2024 för att ladda batterierna inför kommande år men efter önskemål ifrån våra deltagare så backade vi på detta beslut så SMLA fortsätter även 2024!

Du kan deltaga för att aktivera och köra alla kommuner i Sverige och Norge.
Det är enkelt - loggar kan laddas upp på hemsidan i ADIF-Format, eller skrivas in manuellt. Allt som krävs är att registrera sig samt att betala årsavgiften på 100 kronor.

Sverige och i Norge har tillsammans 646 kommuner! Tävlingen går ut på att aktivera så många som möjligt. Varje kommun motsvarar 2 poäng. Du kan vara bofast, mobil eller portabel.

Med hjälp av Datawrapper, Google Maps, och OpenStreetMaps i vår sökmotor hittar du snabbt och lätt kommungränserna nära dig, eller ditt semestertillhåll. 


För information och regler kring tävligen, klicka här.
For information and rules about the contest, click here.

Vår förhoppning med denna tävling är att vi radioamatörer kommer öka aktiviteten på våra radioband. En annan fördel att man lär sig geografi och knyter nya bekantskaper där målet är det samma - att försöka aktivera så många kommuner som möjligt, helst alla 646!

I första numret 2023 av den norska medlemstidningen QST-LA så var det med en artikel om SMLA som ni kan läsa genom att klicka på bilden under


Artiklar på hemsidan om SMLA
SMLA - Första veckan
SMLA - SMLA med i NRRL's Amatørradio
- SMLA - Deltidsrapport
-
Reportage: SMLA ifrån Orsa S547