Första gången CQ WW SSB för SK6EI
För första gången så aktiverades klubben på SSB delen av CQ WorldWide på 160m, tidigare har klubben deltagit 3 gånger på 160m CQ WW dock då på CW delen. Det var SA6FAX som aktiverade klubben under lördagskvällen i CQ WW och under dom 7 timmarna som han var igång så kördes det 205 qso'n. Vilket genererade ca 34 tusen poäng. Längsta kontakten var 5B4AIF på Cypern på ett avstånd av 2960 km och totalt 34 olika DXCC/länder. Som kartan ovan visar så blev det en stor del OK & DL stationer i loggen. 


160m, ett band med många regler
160m är inte ett helt enkelt band att köra, inte bara med tanke på att det kräver rätt stora antenner så har även bandet en bandplan med en del hel att ta hänsyn till. På vissa delar av bandet är effekten begränsad till 10w, andra delar till 100w och på ett litet utrymme så är det tillåtet med "fullfräs". Då det kördes ett gäng qso'n på full effekt i den del som det är tillåtet så hamnar vi i klassen för "high-power" även fast den stora majoriteten av alla kontakter var i 100w segmentet av bandet. 

Resultat
Uppdaterad 16/8 -23, Nu har resultatet kommit och vi placerade oss på en första plats i Sverige i vår kategori, plats 58 i Europa och plats 84 i Världen. 


/ SA6FAX, Andreas.