Årets första arbetsdag 
Lördagen den 22 april så hade vi årets första arbetsdag och vi hade lyckats att pricka in den på en kanon fin vårdag med temperaturer på upp till 20 grader i skuggan. Som huvudprojekt för denna arbetsdag var att gräva ner alla radialer till vår 40 / 80 / 160m  vertikalantenn som har legat på gräsmattan sen i höstas för att göra det möjligt att klippa gräset. Vi grävde även ner koaxial kablar till tidigare nämnd antenn samt monterade fästet för alla radialer på en liten träkonstruktion. På samma konstruktion så monterade vi även en låda där matningen till vertikalerna kommer ske. Vi grävde ner en 50mm slang och drog 2st rg213 för att vara framtidssäkra ifall vi vill t.ex hänga upp någon ny antenn. 

Radialer och 70cm antenner
Under dagen så tillverkades det olika versioner av en "plog" som var tänkt att släpas bakom en åkgräsklippare för att skapa en fåra där vi kunde lägga ner radialerna. När väl detta var gjort så ringvältades hela gräsmattan samt parkeringarna runt stugan. Parallellt så arbetades det även sporadiskt med våra 2st 70cm antenner som fick sig en behövlig tvätt samt justering av krökta element. Vid slutet av dagen kunde vi hjälpas åt att kontrollmäta antennerna för att se SWR-förhållandet på dom. Vi kunde konstatera att den ena antennen hade bra världen men den andra hade lite hög. Såklart så visade det sig att justerskruvarna på matningselementet var så slitna att dom ej gick att justera så dom monterades av för att kunna bearbetas innan dom monteras tillbaka. Mer om 70cm antennerna kommer längre fram då vi bland annat har fått fina antennsimuleringar gjorda av SM4GGC. 

Arbete bakom kulisserna 
Veckorna innan denna arbetsdag så har flitens lampa lyst för fullt där bland annat SM6LPG, Leif har byggt nätaggregat till rotorstyrningen för HF-masten. Leif har även var även iväg ihop med SM6BWD, Tomas och hämtade vinkelhyllan från galvaniseringen i Lysekil. Dock hann vi inte med att montera denna under denna arbetsdag men det kommer ske framöver på kommande arbetsdagar. 

Deltog på denna arbetsdag gjorde: SA6BPD, SA6FAX, SM6BWD, SM6OEF, SM6LPG, SM6LPF, SM6THE & SM6TOL