Välkommen till SARK - Skövde Amatörradioklubb


- Nyheter - 

SSA's HF Contest Cup - 2023
SSA'S HF Cup är en tävling där man deltar med sina loggar ifrån dom olika kortvågstävlingarna som pågår under året. Under 2023 så har flera av klubbens medlemmar gjort ett riktig bra jobb som har placerat oss på en fjärdeplats utav 42 deltagande svenska klubbar. 

Även fast det i skrivande stund skiljer en hel del poäng mellan tredje och femteplats placeringarna så har det inte varit så under hela året. Framför allt så har det efter dom stora HF testerna CQ WW & SAC kastats om i tabellen då vissa klubbar har fått in loggar med mycket poäng. Tack vare hårt slit i dom olika testerna så har vi återfått och lyckats behålla den fjärdeplats som sen i höstas har varit målet. 

Detta är ett arbete som flera av klubbensmedlemmar har deltagit i genom deras deltagande i olika contest men två personer har gjort ett extra bra jobb. Dessa två personer är SM6OEF, Bengt och SM6TOL, Kjell som under året har deltagit väldigt flitigt i dom olika HF tävlingarna vilket då även har resulterat i väldigt mycket poäng till klubben i HF-cuppen. Det är tack vare dom som vi ens finns med i toppen av tabellen. Deras insatser har ju såklart även placerat dom själva högt på dom individuella listorna där man tävlar om högst totalpoäng samt högsta poäng utifrån ens 12 bästa loggar. Inför kommande år så är en top 3 placering inte omöjlig men då måste vi få in fler medlemmar som tycker det är kul att köra contest och på så vis delta med sina loggar i HF-kuppen. Har man inte testat på att delta i en HF contest så är det något jag kan rekommendera då det är riktigt roligt när man väl kommer igång. Skulle man vilja pröva på men är lite t.ex osäker på vissa detaljer eller bara allmänt ringrostig så är det ett ypperligt tillfälle att passa på att besöka klubbstugan när vi kör contest där ifrån. Vi försöker delta i dom stora tävlingarna varje år och som nybörjare kan man få hjälp och stöd med att komma igång. Många utav tävlingarna är 24-48 timmar långa, men det finns inget som säger att man måste delta alla utav testens timmar. Utan har man t.ex en lucka mitt på dagen och kan klämma in några qso'n i en tävling så ger det viktiga poäng till HF cuppen.