Välkommen till SARK - Skövde Amatörradioklubb


- Nyheter - 

NAC-Open Januari 2024
Nac Open är en test som infaller i slutet av varje månad som har 5 tisdagar. Dom flesta månader har 4 tisdagar och då kör vi ju som bekant NAC 144 & 432 ifrån klubben men den tredje och fjärde tisdagen NAC 1296 samt NAC micro. Så denna test är mer som en "utfyllnad" som tyvärr inte drar jättemånga stationer. 

Foto: Loggfil via phpQW Tool  LogAnalysis - Grön= SSB, Gul = FT8, Röd = CW

Vi har deltagit i några NAC open under förra året och på så vis så vet vi att aktiviteten under dessa tester är väldigt dåligt om man jämför med en ordinarie NAC 144 eller 432. Under NAC open så får man delta på alla olika band som man normalt kör var för sig. Så vi riggade upp radion och kopplade in så vi snabbt kunde byta mellan 2m och 70cm. Totalt blev det endast 16 qso men vi lyckades ändå köra OH4MVH på FT8 med lätthet så konditionerna var det inga större fel. På kartan ovan så visas alla körda stationer på 2m bandet. På 70cm så körde vi endast 2 kontakter och det var med SK0EN och SK100FRK (SK4AO) och dessa två körde vi även på 2m så dom syns med på kartbilden ovan. 

SK100FRK är SK4AO - Falu radioklubbs specialsignal för att fira deras 100 års jubileum. Grattis hälsar vi ifrån Skövde och kul att få er specialsignal i loggen! Förra året så var vi i klubben aktiva med vår specialsignal SK50EI för att fira vårat 50 års jubileum. Man kan inte låta bli att tänka på om man får vara med om SK100SARK om sisådär 49år? Hur vida någon av oss lever om 49 år, eller om vi har blivit utraderade ifrån universum på grund av kärnvapenkrig mellan storstaterna återstår att se. 

Foto: SM6LPG, SM6DHF & SA6AQD försöker få igång mmtty

Parallellt med fika samt konfigurering av vår nya värmepump på undervåningen så pågick även febril aktivitet i HF schaket med att försöka få igång mmtty på vår dator för att kunna köra RTTY framöver. Efter många om och men så lyckades vi få igång både mottagning, sändning samt loggning av RTTY så nu har vi möjlighet att delta även i rtty-tester. 

Nu ser vi fram emot februarimånads olika tester på både kortvågen samt vhf/uhf. Vi får även hoppas att det mildare vädret håller i sig så fler kan leta sig ut i naturen för att köra t.ex SMFF

/SA6FAX, Andreas