Välkommen till SARK - Skövde Amatörradioklubb


- Nyheter - För den som har missat
Nu har jag svårt att tro att någon i klubben har missat vad SMLA men för saken skull så kommer en liten förklarning. SMLA står för svenska och norska kommuner, SM för det svenska prefixet och LA för det norska. Detta är en tävling/aktivitet som går ut på att man ska aktivera och köra så många kommuner som möjligt. Man kan göra detta från sitt hemma QTH eller som portabel / mobil.  Det kostar 75kr per år i avgift men för medlemmar i SARK så ingår det i medlemsavgiften, även SMFF ingår. Aktiviteten leds av SM6TOB, Bengt med stöd från styrelsen i SARK. 


Statistik
Så här två månader in i vår tävling svenska och norska kommuner så är det dags för en liten delårsrapport. Efter en liten trög start så har det tagit fart i februari. Jämför man med förra årets upplaga av Svenska kommuner så ser statistiken ut såhär:

Antal körda qson

  SMLA  SM290 
Januari 19 992 40 096
Februari 13 804 18 827


Kommentarer från listtoppen
När denna artikel skrivs så är det ca en vecka kvar till månadsskiftet mellan februari och mars och vi har följande ställning i SMLA: SM4IVE, Lasse leder antal körda kommuner och LB7Q, Svein-Erik leder poängtävlingen samt antal aktiverade kommuner. Sistnämna är även den mest aktiva norska signalen i tävlingen. 

SM4IVE, Lasse får frågan vad han har för kommentarer att ge angående SMLA. Han svarar då att han först inte hade tänkt att deltaga, att han trodde att tävlingen skulle bli en flopp. Detta kanske speciellt efter förra årets succé med svenska kommuner.  Men som den tävlingsmänniskan han är så är han nu fast även i årets tävling, till kanske hans hustrus förtret. Lasse passar även på att inflika att trafikdisciplinen bland deltagarna kan bli bättre, att det ibland är lite för hetsigt på banden. 

Även LB7Q, Svein-Erik får frågan om vad han tycker om årets tävling. Han tycker det är kul att det äntligen har blivit en gemensam tävling som går över landsgränsen. Han tycker att konceptet är perfekt för att få folk i luften och
aktivera våra amatörradioband. Det är lätt att komma igång och lätt att följa aktiviteterna. Svein-Erik berömmer även vår kommungeneral SM6TOB beröm för väl anordnad tävling, vilket även undertecknad håller med om till fullo. 

På frågan om dom tror att alla kommuner kommer hinna att aktiveras innan årets slut svarar båda nej! SM4IVE inflikar att han tror att alla Svergies kommuner kommer troligen bli aktiverade innan årets slut. LB7Q menar på att det är avgörande att det blir mycket aktivitet på sommaren när folk reser mycket omkring i dom båda länderna. Det viktigaste är att få fler norrmän att hitta in till tävlingen, LB7Q har några ess i rockärmen, men mer om det får vi se senare.. 

/SA6FAX, Andreas