Välkommen till SARK - Skövde Amatörradioklubb


- Nyheter - 

ARRL DX CW contest 2023
En av årets stora stora tävlingar går av stapeln tredje helgen i februari varje år, vilket är ARRL's DX cw contest. Klubben deltog ej i denna contest men ett antal av klubbens medlemmar deltog hemifrån sina egna QTH'n och här kommer en liten kort artikel om detta.

Foto: Skärmdump från hfcup.ssa.se


Bara amerikanska och kanadensiska stationer
Denna tävling går ut på att enbart köra stationer från USA och Kanada. Som utbyte/exchange så får man motstationens delstat förkortat i två bokstäver och som icke nordamerikansk station så ger man dom sin köra effekt som utbyte, t.ex 100w. Som ni ser i bilden ovan så deltog 5 av klubbens medlemmar i contesten, alla körde i klassen LowPower vilket innebär max 100w uteffekt. 

Rekord högt SFI gav goda konditioner
Nu är det inte svenska för invandrare som menas utan solar flux index som dagen innan testen började var rekord hög på hela 343.1. Vilket också syns i loggarna, många av testen qso'n kördes på 10m & 15m. Stämningen i klubbstugan tisdagen efter denna helg så var stämningen god då deltagarna delade med sig av sina upplevelser från testen. Oavsett om man bara hade kört lite sporadiskt under testen eller suttit och nött längre stunder så hade det gett gott resultat. 

Personliga kommentarer 

Jag som skriver denna artikel, SA6FAX - Andreas är ny på cw och detta är min första "stora" test som jag kör på egen hand. Då mitt QTH har begränsade antenn möjligheter och då jag är en nybörjare på cw så hade jag inga stora förväntningar på denna test men tänkte ge det ett försök. Jag har aldrig lyckats köra USA förut på 40m oavsett mode, men till min glädje så hade jag efter ca en timme in i testen lyckats köra 12 jänkare på 40m. Vilket även slog det målet jag hade satt inför testen, jag tänkte att 10st qso'n skulle jag försöka att få till. Men jag underskattade både min egen kunskap och min utrustningen då slutresultatet blev 165 qson. 

/ SA6FAX, Andreas