Ännu en arbetsdag med fortsatt arbete av våra projekt. 
Då vi är beroende av bra väder för att kunna utföra våra arbetsdagar så dubbelbokade vi båda dagarna denna helg för att dagarna innan bestämma exakt dag beroende av väderprognosen. Valet blev ganska enkelt då söndagen visade strålande sol samt att söndagen var den dag som passade flest antal medlemmar bäst. 
Foto: SA6FAX & SA6BPD grejar i masten & SA6AQD & SM6LPG kopplar för fullt

Hösten kom snabbt!
Vi har så smått börjat att inse att vi kommer få jobba väldigt hårt och intensivt om vi ska hinna göra klart allt som behövs inför ett kommande lyft av vår KT34XA/6m antenn med tillhörande mastsektion innan årets slut. Vi hade som ambition i början av året att jobba på flitigt för att i slutet av året kunna ha antennerna på plats på sin permanenta bostad. Detta har inneburit väldigt många arbetsdagar detta år, som ni säkert har läst om här på hemsidan. Men även väldigt mycket arbete har såklart pågått bakom kulisserna mellan arbetsdagarna. För att inte dränka oss själva med arbete och med den tidspress som en inbokad kranbil skulle innebära så försöker vi istället jobba smart. Vi har en hel del grejer som måste göras innan ett lyft men även en hel del grejer om måste göras efter ett lyft. Vi försöker därför nu arbeta smart och göra dom saker som både behövs innan ett lyft men även efter i förhoppningen om att när vi väl har gjort ett lyft så har vi underlättat och förberett så mycket vi bara kan för att snabbare bli QRV på våra nya antenner. Vem vet, det kanske flyter på bättre än vad vi tror och vädret kanske är på vår sida så ett lyft kan bli möjligt innan årets slut.

Finlir med vår KT34XA samt kabeldragning/inkoppling
Vi delade upp oss i några olika grupper där några började med att dra kabel inuti stugan där inkommande kabel kommer ifrån HF-masten till antennväxeln i HF rummet. En annan grupp började jobba med den kopplingslåda som ska monteras i foten av HF-masten där bland annat styrströmmen till våra antennväxlar kommer bli inkopplade samt även styrning av dom strålkastarna som siter i masten sen tidigare. Samtidigt så började några andra förbereda fästet för staglinan till KT34an samt även justering av höjden av både 6m antenn och KT34an. Då antennerna med största sannolikhet kommer övervintra i exprimentmasten så valde vi att justera upp höjden något för att undvika skador från t.ex vilsna långtradarchaufförer. Vi hade även förhoppning att kunna påbörja arbetet i HF masten med att dra upp kablar men då det blåste rätt så ordentligt i dag så valde vi att lägga detta på framtiden. 

Arbetet flöt på bra under dagen och vi är nu ytterligare ett steg närmare att bli QRV med våra nya antenner. 
Deltog denna arbetsdag gjorde: SA6AQD, SA6BPD, SA6FAX, SM6LPG, SM6LPF, SM6TOB, SM6TOL 

/SA6FAX, Andreas