Välkommen till SARK - Skövde Amatörradioklubb- Nyheter - 

Resultat från CQ WW CW 2022
Nu har vi fått in ytterligare ett resultat från dom tävlingarna som klubben deltog i under hösten. 


Bästa resultatet någonsin för SARK.
Som ni ser på bilden ovan så deltog: SM6OEF, SM6TOL, SM6BWD, SM6LPG och SM6LPF och tillsammans så samlade dom ihop 395 tusen poäng vilket placerar oss på en tredje plats i Sverige!. Överst i Sverige kom SJ2W och efter dom SK0QO och efter dem så placerar vi oss i vår kategori: Multi operator, Singel transmitter - High power. Kollar vi utanför rikets gränser så placerar vi oss på 59 plats i Europa och 108 plats i Världen. 


Klubben har tidigare deltagit 4 gånger i CQ WW CW och resultatet i den senaste tävlingen är det bästa resultatet för SK6EI hittills! Nästbästa året var 1985 då SARK jobbade ihop 268 tusen poäng & 754 qso vilket placerade oss på en fjärdeplats i Sverige. 1985 så deltog: SM6CMR, SM6LPG, SM6LPF, SM6LJU, SM6MCW, SM6LJP, SM6GOR & SM6JZ. 

Operatörerna vid 2022 års test drog tillsammans ihop 1000 qso under testen, tyvärr så räknas några bort pga eventuella felloggningar så det totala qsoantalet hamnar på 977st. Grymt jobbat av deltagarna vid denna test!

Nu runt hörnet väntar CQ WPX CW i slutet av denna månad och finns intresset bland medlemmarna så siktar vi på att delta i denna tävling, om inte så ser vi fram emot hösten och kommande CQ WW tävlingar

/ SA6FAX, Andreas