Välkommen till SARK - Skövde Amatörradioklubb- Nyheter - 

En aktiv tisdagskväll på SK6EI
På tisdagen var det åter dags för test på UHF men också en vanlig kväll för samvaro på klubben. Det märktes att årets semesterperiod närmar sig sitt slut då många av medlemmarna åter sökt sig till klubben.

Foto: SM6LPG, Leif och SA6AIN, Thomas förbereder stationsplatsen.


På bottenvåningen
På bottenvåning i vår klubbstuga var det som vanligt fika och diskussioner om stort och smått. Där fortsatte också planeringsarbetet för vårt kortvågsprojekt. Daniel, SA6BPD, sammanfattade projektläget efter sommarens arbetsdagar. Bland annat diskuterades nya stagpunkter i masttoppen, det fortsatta arbetet med vår antenn KT34XA och antennväxlarna för inkoppling av samtliga antenner i ett system. Redan på lördag, 23-08-12 med start klockan 09.00 kommer vi att jobba vidare med antennen.

På övervåningen kördes test på UHF
Vid vår stationsplats för VHF/UHF kördes test på 70-Cm. Kvällen till ära hade utrustningen utökats med ett nytt slutsteg. En historia som började redan föregående tisdag då Thomas SA6AIN från Falköping besökte klubbstugan. Thomas är rutinerade testkörare och deltog tillsammans med Thony SM6NET under många år i testerna på VHF/UHF men tvingades upphöra med tävlingsverksamheten då de förlorade sitt test-QTH. Under kvällen nämndes vårt behov av ett slutsteg och Thomas hade ett steg stående och var sugen att åter köra test. Resultatet blev att vi nu fått möjlighet att köra med lite högre effekt och Thomas åter kan köra test.

Leif, SM6LPG, och Thomas var tidigt på plats för att montera slutsteg och anpassa inställningarna i riggen. Det tog lite tid men vid avbrottet för “kvällsmaten” var allt driftklart.
Förutsättningarna för kvällens test var inte optimala med ganska dåliga konditioner. Skall vi vara ärliga behöver nog också vi i teamet trimmas in. Ytterligare en dator behöver också monteras för att fristående ifrån logg och FT-8 program kunna nyttjas för sökningar på nätet och kommunikation med andra stationer via KST-chatten.


Foto: SA6FAX, Andreas och  SA6AIN, Thomas aktiverar stationen under testen

Vi körde 38 QSO vilket genererade 25 168 poäng. I skrivandets stund, onsdag förmiddag, innebär det plats-8 i resultatlistan. Trotts de danska dåliga konditionerna kördes några lite längre QSO. Längsta QSO't för kvällen var ES2NJ på ett avstånd 665km som kördes via CW. Vi lyckades även köra en tysk, DH5BS via SSB vilket säkert möjliggjordes tack vare slutsteget. 

Klubbtävlingen
SM4GGC och SM6FGN bidrog som vanligt med poäng till klubbtävlingen. SM4GGC körde 55 QSO vilket gav 35 003 poäng och just nu en fin fjärdeplats i resultatlistan. Bra Stig!
Just nu ligger klubben på en fjärdeplats i klubbtävlingen

/SM6BWD, Tomas