Välkommen till SARK - Skövde Amatörradioklubb


- Nyheter - 

NAC432 - November 2023
Årets näst sista NAC test på 70cm, dock blev denna kväll inte någon höjdare. Dåliga konditioner, hög SWR och krånglande datorprogram satte käppar i hjulen vilket resulterade i att vi gjorde en halvhjärtad insats. 

Foto: Loggfil via phpQW Tool  LogAnalysis - Grön= SSB, Gul = FT8, Röd = CW

Dåliga förutsättningar
Redan i början av testen så märkte vi att konditionerna var sämre än normalt då 70cm fyrar som vi normalt hör starkt gick betydligt svagare. Våra 2 meters antenner är som bekant känsliga för frost och snö och våra 70cm antenner verkar lida av samma symtom. SWR'n på våra 2st 28 elements antenner var betydligt högre än normal vilket säkert även det påverkade hur bra vi hörde våra motstationer. Taggade av att ha använt AirScout flitigt för flygplans scatter under förra veckans 2 meters test så tänkte vi göra samma sak även denna kväll. Dock fick vi tekniska problem med programmet vilket till stor del berodde på handhavande fel. Här har SM4GGC, Stig kommit med lite nya tips och tricks så inför decembermånads tester så bör vi stå betydligt bättre förberedda än denna månad. Men det är väl som med allt som är nytt, man lär sig av att pröva sig fram och att inte var rädd för att misslyckas. 

Detta sammanlagt gjorde att motivationen att köra test sjönk någon bland våra operatörer, men vi gjorde ändå ett tappert försök och fick ihop 22 qso'n i loggen. 1 av dessa var via SSB, 7 CW och resterande via FT8. 

SM4GGC, Stig och SM6FGN, Leif var även igång denna afton där storebror Stig lyckades bäst trotts att även han stötte på tekniska problem med en felkalibrerad rotor. 51 qso'n i loggen för SM4GGC och 5 qso'n för SM6FGN. Tillsammans så skrapade vi ihop ca 48 tusen poäng som i skrivande stun placerar klubben på en femteplats i klubbtävlingen.