Välkommen till SARK - Skövde Amatörradioklubb


- Nyheter - 

En tisdagskväll i November
Tisdagskvällar är ju synonymt med klubbkväll, liksom denna kväll. Denna kväll så var det stora fokuset att försöka få ordning på vårt TenTec slutsteg inför helgens CQWW CW. 

Foto: Reparation av HF slutsteg

Problem under SAC SSB
Några timmar in i SAC SSB testen som gick av stapeln i mitten av oktober i år så fick vi rapporter ifrån våra motstationer att vi lät riktigt illa, att vi både hade ett brummande ljud och HF i modulationen. Detta resulterade i att vi mitt under pågående test fick byta slutsteg och köra vidare på det. Under den senaste CQ WW SSB så körde även då på vårt Yaesu slutsteg istället för det mycket kraftfullare TenTec steget. Ett längre reportage ifrån SAC SSB finner ni här 

SM6LPF, Sven-Erik och SM6LPG, Leif tog i förra veckan tag i saken att försöka felsöka och reparera vårt TenTec steg inför kommande helgs CQ WW CW. Vid en första mätning så konstaterades växelström på ställen där den inte skulle finnas och den mest troliga felorsaken skulle då vara dioderna i diodbryggan. Nya dioder inhandlades och byttes som synes på bilden ovan. Tyvärr var detta inte felet och ett intensivt felsökningsarbete påbörjades under tisdagenskvällen. Som tur var hade vi kopplingsscheman till slutsteget som försökte tydas och jämföras med verkligheten. Ett av våra nästa moment är att ta med testutrustning för att kolla hur kondensatorerna i slutsteget mår och när vi vet det så får vi se hur vi går vidare. 

Vi får nog konstatera att vi inte hinner få iordning på vårt TenTec steg inför helgens bravader men att vi på ett eller annat sätt ska få igång det inför framtida kortvågstävlingar. 

Testhelg
Nu till helgen är det åter dags för ARRL's EME test samt CW delen av CQ WW. Mer info om detta finns i supertextgruppen Contest.

/SA6FAX, Andreas