Välkommen till SARK - Skövde Amatörradioklubb


- Nyheter - 

Ny värmepump i klubbstugan!
Äntligen så har vi fått vår nya värmepump installerad i klubbstugan. Tack vare generösa bidrag ifrån några av våra medlemmar så hade vi möjligheten att köpa ny luftvärmepump till vår klubbstuga.

Under dom senaste vintrarna så har vi märkt av att vår gamla luftvärmepump inte riktigt presterade så bra som den har gjort genom åren. Nu under vintern 2023-24 så blev detta extra tydligt då det har varit extra kallt. Redan tidigt under den kalla säsongen i slutet av -23 så började det diskuteras att något måste göras om vi fortsatt ska kunna ha aktiviteter i klubbstugan även under vintern. Styrelsen beslutade att en investering i en ny värmepump var nödvändig för att hålla liv i den aktiva förening som vi är. Flera av våra medlemmar gjorde undersökningar i vilken pump vi skulle lägga våra pengar på och svaret var rätt enkelt, en Mitsubishi Sumo RW35. En riktigt kraftig pump som är tillverkad för svenska vinterförhållanden. 

Torsdagen den 18 januari var det dags för demontering av den gamla pumpen samt installation av den nya pumpen. På plats i stugan för att hjälpa till med monteringen var SM6BWD, SM6LPG, SM6OEF och SM6TOL. Egentligen så klarar ju en värmepumpinstallatör sig själv helt på egen hand men vi ville gärna passa på att tilläggsisolera bakom den nya innerdelen då detta inte var gjort när den förra monterades. Utöver det så tillkommer även andra viktiga uppgifter som att se till att det finns varmt kaffe att värma sig med då kvicksilvert nästan visade tvåsiffrigt denna dag. 

Denna investering hade inte varit möjligt utan generösa bidrag ifrån
BPD, BWD, DHF, FAX, LJP, LPG, LPF, MJW, OEF, THE, TOB, TOL