Välkommen till SARK - Skövde Amatörradioklubb


- Nyheter - 

Resultat: CQ WW - CW 2023
Nu har ytterligare ett resultat kommt ifrån höstens contestkörande. Resultat ifrån CQ World Wide - CW: 

Denna contest gick av stapeln den sista helgen i November och precis som SSB delen av CQ WW så krockade denna test med ARRL's EME contest. Vill ni läsa en mer ingående artikel ifrån CQ WW CW så kan ni göra det här.

Utav dom 804 qso'n vi skickade in så blev 783 godkända, studerar man log check rapporten ifrån denna test så verkar det vanligaste felet vara att våra motstationer har läst oss som "SK6E" istället för SK6EI. Så dom 376388 poängen vi skickade in blev i slutändan 347328 poäng när dom felaktiga loggarna är borträknade. 

Vi deltog i kategorin: Multi-Operator Single-Transmitter High Power och i denna kategori hamnade vi på tredjeplats i Sverige! Men även på 63 plats i Europa och 113 plats i Världen. 

Nu väntar vi på att vintern ska släppa sina klor kring vårt QTH så vi kan komma igång med lyft utav vår KT34XA antenn till sin permanenta bostad. Med denna antenn på plats och att detta års CQ WW ej krockar med EME testen så hoppas vi på många operatörer som vill ställa upp och bemanna så många av testens 48 timmar som möjligt. 

/ SA6FAX, Andreas