Välkommen till SARK - Skövde Amatörradioklubb


- Nyheter - 

NAC144 & NAC432 Juni 2024
I denna artikel kommer vi gå igenom våra insatser både i NAC 144 och i NAC 432 under Juni månad 2024. 

NAC144
På grund av stort manfall under första tisdagen i månaden, mestadels pga diverse olika förberedelser inför olika studentfiranden, så körde vi inte lika intensivt som vi normalt sett brukar göra i NAC144 testerna. Dock så deltog vi men vi körde endast med riggens inbyggda 50w och utan div assistans av chatt och flygplansskatter. Totalt så kördes 18 QSO under dom 2 timmar som vi deltog i testen fördelat på SSB & CW.


Foto: Loggfil via phpQW Tool  LogAnalysis - Grön= SSB, Gul = FT8, Röd = CW

NAC432
Andra tisdagen då NAC432 inträffar hade vi fler operatörer på plats i stugan och kunde således även göra en större insats denna kväll. Konditionerna denna kväll lyste men sin frånvaro och även många stationer, kanske var många QRT pga åskväder? Möjligt är också att friidrotts EM som pågick denna kväll tävlade om uppmärksamheten. Vi nötte dock på som vanligt på CW & SSB i första halvan av testen och lyckades här även köra vårt längsta QSO med LY2R på ett avstånd av 672km. LY2R, Paulius kördes på CW med hjälp av flygplansreflektioner. 


Foto: Loggfil via phpQW Tool  LogAnalysis - Grön= SSB, Gul = FT8, Röd = CW

Den stora majoriteten av våra "lite längre" QSO'n körde uteslutande denna kväll via CW. Som ni ser ovan så lyckades vi köra stationer runt om hela Östersjön i totalt 10 länder. När vi strax efter halva testen gick över till FT8 så vart det smått kaotiskt med en stor mängd SM0 & SM4 stationer som anropade oss men vi tror att vi lyckades att köra av alla. Sista timmen av testen så växlade vi fram å tillbaka mellan CW och FT8 och lyckades tack vare detta köra några fler SP, LY och YL stationer. Vi gjorde även ett försök med PA0T dock utan resultat. 

Totalt så körde vi ihop 53 qso'n denna kväll som generade strax under 34t tusen poäng vilket placerar oss på en 6:e plats i skrivande stund. Bland våra medlemmar så var det ingen igång denna kväll förutom gänget på SK6EI. 

/SA6FAX, Andreas