Välkommen till SARK - Skövde Amatörradioklubb


- Nyheter - 

SMPD - Svenska portabeldagen 2024
Den första juni 2024 så gick årets upplaga av SMPD, Svenska portabeldagen av stapeln efter några års uppehåll. Trotts en sol som bråkade med oss och stundtals ödelade alla kortvågsband så var aktiviteten god med många stationer ute i spenaten. 

 För den som har dålig koll så är SMPD en mini-tävling där man under en begränsad tid ska köra så många olika SMFF och SMSS områden som möjligt. Olikt många andra "contests" så är reglerna här väldigt fria, det gäller såklart att anpassa sig efter gällande bandplan men utöver det så gäller dom vanliga SMFF/SMSS reglerna. Så vill man så får man t.ex flera gånger under om 6 timmarna SMPD pågick byta områden, köra med den uteffekten man vill osv. Poängen räknas ut genom att SMFF poängen multipliceras med SMSS. Detta för att öka aktiviteten både bland naturreservaten men även bland sjöarna. 

Totalt deltog strax över 30 stationer i SMPD med många stationer som var ute och körde portabelt. Tar vi en titt på resultatlistan så hittar vi 3 medlemmar i klubben på top 3! Undertecknad SA6FAX, Andreas hade sen tidigare spanat ut en ö i Vänern där man kunde aktivera hela 5 områden samtidigt. SM6TOB, Bengt och SM6OEF, Bengt gjorde en gemensam sak och körde ihop först ifrån en 2x2 (smff x smss) sen ifrån en 4x smff. Dock så skiljer det som synes några poäng mellan Bengtarna så någon kanske passade på att köra ett QSO medans den andra tömde blåsan? Nytt för i år är även en topplista där framförallt hemmastationerna har en chans att komma högt, här räknas antal körda områden räknas istället för totalpoäng. 


Även här hittar vi medlemmar som placerar sig riktigt bra, förstaplatsen tas hem av SM6DHF, Göran! 


SA6FAX, Andreas spelade in sitt lilla äventyr på den öde ön Lakesten och finns se på YouTube.