NAC432 - September 2024
Till denna test var dom förhöjda konditionerna som vi hade haft nytta i både NAC144 och QT-144 som bortblåsta. Vi var ej aktiva hela testen utan gjorde en paus i mitten för ett litet mini möte samt så avslutade vi något tidigare än normalt. 

Foto: Ifrån monteringen av våra 2st 28el antenner för 70cm


Vi började som vanligt på dom analoga moderna men hela bandet kändes extremt dött. Vi såg knappt spåren av några andra stationer i riggens vattenfall men tillslut så trillade en efter en in i loggen. Med hjälp av chatten så lyckades vi sparka igång flera ES och LY stationer som vi kunde köra med hjälp av flygplan. Denna kväll så var SM6MCW Peter på besök i stugan, en av våra medlemmar som inte dyker upp varje vecka utan kommer några gånger om året och hälsar på. Väl på plats i stugan fick Peter slå sig ner framför radion och köra lite CW, något som han är rätt van vid då han deltar flitigt i div olika HF contest ifrån sitt hemma QTH. Vad han inte kanske inte var lika van i var svagheten i signalstyrkan som är på många av dom stationerna vi kör under en 70cm test. Nytt var även att köra med hjälp av flygplansreflektioner där flygplanen helt enkelt reflekterar våra radiosignaler och vi kan på så vi så vis nå längre än vad våran horisont möjliggör. Slutkommentaren ifrån Peter var i alla fall att "Det var kul det här", vilket är något vi övriga kunde instämma i. 

Ett par timmar in i testen så gjorde vi en paus för att ha en liten genomgång hur statusen i våra olika projekt är. Vi har ju trotts allt gjort en hel del det sista och våran whiteboard där vi har en liten miniplanering behövdes uppdateras. Ett av våra nya projekt är vår dränering av gräsmattan där vi bland annat behövde ta lite beslut hur vi skulle gå vidare med detta. Efter detta möte så återgick vi till radion och gick då över till FT8 där vi var igång i ca 30min innan vi kände oss nöjda och gick QRT. Men på denna halvtimme så hann vi ändå köra ett gäng stationer runt om i Sverige men även några långväga kontakter hann det bli. Längsta QSO blev med LY2R på ett avstånd av 672km.


Foto: Loggfil via phpQW Tool  LogAnalysis - Grön= SSB, Gul = FT8, Röd = CW

Denna kväll så körde vi ihop 33 QSO'n som genererade strax under 20 tusen poäng som placerar oss på en trettondeplats i denna månads NAC432. SM4GGC Stig var som vanligt igång och bidrog med poäng till klubbtävlingen där vi hamnade på en fjärdeplats med endast 2 inskickade loggar! 

/SA6FAX, Andreas