Ny medlem!
Som webbredaktör är det helt klart roligast att skriva artiklar likt denna, att vi har fått en ny medlem till föreningen! Denna gång är det lite extra roligt, se mer längre ner. 

Det är lika roligt varje gång vi får en ny medlem till föreningen oavsett om det är en novis som börjar intressera sig för radio eller om det är en erfaren radionörd som har hittat till klubben. Vår senaste medlem i klubben heter Harry och han är blott femton år gammal! Inte nog med att han sänker medelåldern med flera decennium i klubben så har han blivit intresserad av telegrafi som han även har lärt sig helt på egen hand. Första gången han var på besök i klubbstugan så fick han känna på att telegrafera med en riktig handpump då han endast har lärt sig att köra dom olika tecknen via sin smartphone. Han berättade att han kunde dom flesta tecknen redan så vi stack till honom ett papper med text på och bad honom börja telegrafera ifrån början. Harry drar igång och telegraferar i rask takt bokstav för bokstav, ord för ord, allt snyggt och prydligt med handpumpen. Bakom honom står undertecknad ihop med 2 andra medlemmar och våra hakor träffade golvet ungefär samtidigt, wow! Hade detta varit på 70-talet så kanske man inte hade höjt jättemycket på ögonbrynen för att en femtonåring har lärt sig telegrafi, men att få vara med om detta år 2024 är smått unikt! 

Vid första gången i stugan så fick Harry med sig lite utbildningsmaterial som han började skumma igenom på egen hand. Vid dom efterföljande klubbkvällarna så har flertalet medlemmar stöttat och hjälp till med framför allt el-läran. Detta är även utmärkt uppvärmning för våra utbildningsledare inför en eventuellt kommande certifikatkurs.

Varmt välkommen till Skövde Radioamatörklubb och lycka till med studierna inför det kommande certifikatet
/ Styrelsen