NAC144 - Oktober 2024
Vid förra månadens NAC144 test så hade vi kraftigt förhöjda konditioner vilket bidrog till ett nytt årsbästa för klubben i NAC144. Denna kväll var konditionerna av normalgraden men ändå så lyckades vi göra en bra insats. 


Som vanligt så började vi med dom analoga moderna och växlade fram och tillbaka med CW / SSB. Ca en timme in i testen så började dom stationerna som ropade in på oss tunnas ut så vi gick över till att försöka jaga stationer via KST chatten samt spana in lämpliga flygplan för att reflektera våra radiovågor via. Vi lyckades köra, för oss, helt nya stationer både inom landet och utanför vilket alltid är extra kul. 

Vi hade läst att flertalet stationer denna kväll skulle testa att köra FT4 istället för FT8, vi testade att lyssna en sväng på FT4 men hörde inga stationer då. Dock hade vi tidigare under kvällen hört FT4 signaler när vi vevade runt på VFO'n men då var vi fullt upp med att köra analogt. Med 1.5h kvar av testen så gick vi över till FT8 och här kunde vi skörda ett gäng QSO'n i nya rutor. Längsta qso't denna kväll körde vi via FT8 med OH4MVH på ett avstånd av 854km. Längsta CW qso't för denna kväll blev med ES4RM på ett avstånd av 824km. Längsta SSB qso't var med ES2PRM där vi lyckades pricka in ett stort gäng flygplan vilket gjorde att signalrapporten blev en "äkta" 59 åt båda håll, kul! 


Foto: Loggfil via phpQW Tool  LogAnalysis - Grön= SSB, Gul = FT8, Röd = CW

Denna kväll så lyckades vi köra ihop 97 qso'n i 51 rutor som genererade ca 59500 poäng! Dessa poäng räckte denna kväll till en femteplats i oktober månades NAC144.  Utöver oss i klubbstugan så var även våra medlemmar SM4GGC och SM6FGN igång och bidrog med poäng till klubbtävlingen där vi denna månad placerar oss på en tredjeplats! 

/SA6FAX, Andreas