Hälsning från vår hedersmedlem

Olle Nyberg, SM6JZ ( SM7JZ )  5B4UC

 

 

Jag ringde häromdagen till vår gamle CW-lärare och käre vän, Olle  SM6JZ.

Olle som fyllde 92 år i april 2018, är helt klar och har gott minne från Skövde-tiden.

Han är vid gott humör, men lider fortfarande av ett benbrott han ådrog sig för 3 år sedan, och som inte läkt som det skulle. Av den anledningen använder han rollator när han går ut.

 

Vi pratade om lite av varje och bl.a om de telegrafilektioner han hade med flera av oss radioamatörer i Skövde. Han minns att det var många duktiga elever och han hävdar samtidigt att

Charlie Wiskey is the noble art of communication.

 

Han frågade också om SK6EI, och om vi har kvar klubbstugan på berget.

Jag förklarade att vi fortfarande har den  kvar och har dessutom förfinat väldigt mycket under åren. Han mindes att han och någon till satte in ytterdörren i entrén.

 

Olle hade under en lång tid innan pensioneringen planerat att flytta till Cypern, och strax efter pensionsdagen gjorde han slag i saken.

Han flyttade till Cypern, skaffade sig en amatörradiosignal där, 5B4UC och jag själv körde honom några gånger under hösten 1986 på olika band, CW givetvis !

 

Vistelsen på Cypern blev dock inte som Olle hade tänkt sig och det var trassligt med bl.a  pensionsutbetalningarna. Detta gjorde att han tröttnade och flyttade snart tillbaka till Sverige, och bosatte sig då i Skåne, nära sin släkt, och blev då SM7JZ.

 

Radion, som han hade haft på Cypern,  Kenwood TS 430 S, lämnade han till Svebry till försäljning och den köpte jag. Det var ett lyft att få en rigg med både A- och B-VFO.

 

Olle var glad över kontakten, liksom jag själv blev, och han hälsar till alla som minns honom.

 

SM6OEF

Bengt