Välkommen till SARK - Skövde Amatörradioklubb


- Nyheter - 

SSA's HF Contest Cup
Varje år så pågår SSA's HF Contest cup som är en tävling där man deltar med sina loggar från HF contest. I denna tävling tävlar man både individuellt och även klubbvis och just nu när 2/3 av året har gått så ligger SK6EI riktigt bra till. 


Foto: SSA HF Contest Cup 2023-08-27

Delta med dina loggar
För att kunna bidra till HF kuppen så behöver man ha deltagit i någon av dom kortvågs eller 50mhz tävlingar som är godkända enl SSA HF contest cup. Loggfilen ifrån den tävlingen man har deltagit i laddar man upp på hfcup.ssa.se där sen antal QSO'n omvandlas till poäng i HF kuppen. Kör man High power (> 100w ) så får man antal qso x 1 i poäng, Low power (<= 100w) x 1.5 och QRP (<= 5w)  är värt 2 gånger antal qso i poäng. Det kostar inget att delta och har man väl fått kläm på hur uppladdningen fungerar så tar det inte många sekunder att ladda upp en logg. 

Individuellt och klubbtävling
Precis som synes på bilden ovan så tävlar man både individuellt och klubbvis. I den individuella delen så tävlar man både med sin totala årspoäng samt även med ens 12 bästa loggar. Här på topplistorna hittar vi två medlemmar som flitigt deltar i olika contest: SM6OEF, Bengt och SM6TOL, Kjell. Det är även till stor del tack vare dem som vi hittar klubben på en femteplats i klubbtävlingen. Riktigt grymt jobbat!

Som ni ser så är det väldigt tight i klubbtävlingen och det har svängt fram och tillbaka den senaste tiden. Här kan vi som kör någon form av contest på HF / 50mhz hjälpa till att hålla vår placering, kanske till och med klättra uppåt då det inte skiljer många poäng upp för stunden. 

/SA6FAX, Andreas