Välkommen till SARK - Skövde Amatörradioklubb- Nyheter - 

Kvartalstest på 2m SSB
Denna söndag var det dags för årets tredje kvartalstest. På kvartalstesten så är det endast telefoni som gäller och denna gång så sammanfallde kvartalstesten med IARU's region 1 144mhz test. Detta inbar att aktiviteten på bandet runt om i Europa var hög och som grädde på moset så var konditionerna goda denna söndag.

Foto: Loggfil via phpQW Tool  LogAnalysis - Röd= SSB

Goda konditioner
Konditionerna inför denna test såg ut att bli bra om man kollade på tropo-forecasten och med detta i ryggen så begav sig SA6FAX, Andreas och SM6LPG, Leif upp till klubbstugan för att aktivera klubben i denna test. Prognosen stämde bra och det dröjde inte länge innan vi hade fått vår första OK station i loggen. Vi lyckades även få in en PA station i loggen samt ett par tyskar som befann sig i södra Tyskland. Tyvärr har vi en störning som vi får in när vi riktar 175 grader +/- ca 10 grader och det var ju såklart åt detta väderstreck som konditionerna var som bäst. Vi har våra misstankar vart denna störning kommer ifrån och vi får se om vi kan jobba vidare med att få bort den. 

Inte bara testkörande
Vi lyckades köra 31 kontakter som gav 22 tusen poäng vilket är bästa resultatet hittills i år. Längsta qso't var: INFO med 896km. Det var inte bara våra två operatörer som dök upp i stugan denna söndag och efter testen så blev det kaffe och kaka tillsammans med SM6BWD, SM6LPF, SM6MJW och SM6LJP som också hade letat sig upp till stugan. SM6MJW, Christer som är vår inofficiella greenkeeper passade på att än en gång ta sig an klippning av gräsmattan utanför klubbstugan. En sån där liten detail som vi alla uppskattar jättemycket! 

Efter testen så passade vi även på att provköra vårat Ten-Tec Titan slutsteg och kunde konstatera att det funkar och levererar vad den ska. Det ska bli riktigt intressant att få pröva detta steg ihop med vår KT34xa och planen är att vi ska aktivera klubben under SAC-CW redan om ett par veckor. 

/SA6FAX, Andreas