Välkommen till SARK - Skövde Amatörradioklubb- Nyheter - 

NAC-test med goda konditioner
Konditionerna ifrån helgen höll i sig fram till tisdagen och tidigare under dagen så var det riktigt bra öppningar emot UK. Dessa öppningar höll tyvärr inte i sig fram till kvällen men vi hade ändå goda öppningar åt så gott som alla riktningar. Detta kombinerat med god aktivitet på bandet gjorde kvällen till en riktigt trevlig tillställning. 

Foto: Loggfil via phpQW Tool  LogAnalysis - Grön= SSB, Gul = FT8, Röd = CW

Nytt årsbästa i antal poäng och QSO'n
Under förra månadens NAC144 så satte vi nytt årsbästa som vi denna kväll slog med råge. Denna kväll lyckades vi köra hela 110 qson som genererade nästan 70 tusen poäng! När vi ändå snackar siffror så var dagens längsta QSO DF7KF nere i JO30FK på gränsen till Belgien med ett avstånd av 1007km, detta QSO kördes via FT8. Som ni ser på kartan ovan så var, som vanligt, flertalet av kvällens QSO'n körda via just FT8 speciellt mot OH där FT8 var överlägset denna kväll. Men vi lyckades köra ovanligt många stationer via SSB, var av flertalet är stationer som ni normalt sett kör via CW så det var kul att få höra rösten på våra motstationer.

Bröderna SM4GGC, Stig och SM6FGN, Leif var som vanligt igång i testen och även dom kunde dra nytta av dom rådande konditionerna och samlade in bra med poäng till klubbtävlingen. 

900km QSO med portabel SSB-station
Som trogen portabelkörare så var det ett QSO som var extra kul, det var det med DG7MM som körde portabelt ifrån JO50MM som vi körde på SSB med fina signaler åt båda håll. DG7MM, Michael körde ifrån toppen av ett pumpkraftverk 875m över havet. Han använde en likadan radio som vi har på klubben, en IC9700 som ger ut 100w på 2m detta drevs av ett 8,2 ah LifePO4 batteri. Som antenn använde han 2st stackade 7el Flexa yagis med den översta antennen monterad 5m upp. Enligt Michael så är det en ca 20 minuter lång promenad upp med all utrustning upp till stationsplatsen. 

Foto: DG7MM, Michaels portabel plats på toppen av Goldisthal pumpkraftstation

Fjärdeplats i NAC144 september
Poängen som klubben samlade ihop placerar oss på en femteplats i månadens NAC144. I klubbtävlingen så placerar vi oss på en sjätteplats. Bäst denna kväll lyckades SK7CY som körde ihop hela 151 tusen poäng fördelat på imponerande 224 qso'n. Värt att nämna är att SK7CY endast köra analogt, ingen säckpipe-orkester där inte. Sneglar vi över till vårt grannland i väst så hittar vi ytterligare en clubstation med imponerande resultat för denna afton. OZ1ALS lyckades köra ihop hela 220 tusen poäng fördelat på 333 qson, hatten av för den insatsen. 

Parallellt med testkörandet så förbereddes det för full i HF rummen inför kommande SAC-CW contest nästa helg. En hel del finns kvar och göra och vi kan förhoppningsvis göra klart med mesta nu till helgen alternativt nästa tisdagskväll.

/SA6FAX, Andreas