Välkommen till SARK - Skövde Amatörradioklubb


- Nyheter - 

SAC-CW 2023
Förberedelserna för inför höstens HF tävlingar är intensiva och först ut är SAC-CW 2023. Många av klubbens medlemmar är taggade inför denna test som är en av årets höjdpunkter för de som kör KV-test.

Foto: SM6TOL, Kjell och SM6LPG, Leif sitter vid den iordninggjorda stationsplatsen för HF

Stationen
Vi kommer att köra med vår Yaesu-3000 och TenTec Titan 425 slutsteg. Just nu planeras för tre olika antenner. När vi fick fart på vår KT34XA, om än på låg höjd, blev det extra roligt. Detta blir naturligtvis vår huvudantenn på 20, 15 och 10 meter. Komplementet på dessa band är vår R4a. För 80 och 40 meter kommer vi att köra med vår 1/4vågs vertikal som hänger emellan våra master. Nu inför hösten har vi gjort om denna antenn något och den består nu av en tråd med traps för 40/80m. Datorn är laddad med loggprogrammet ifrån N1MM.

SM6LPG, Leif har jobbat med en antennväxel för att skapa maximal flexibilitet mellan våra olika växlar. SM6LPF, Sven-Erik har införskaffat en lösning ifrån FreqEZ för att automatisera antennkontrollen ifrån loggprogrammet.

Nu under helgen har nya datorskärmar installerats och en ny datorhylla kommit på plats. Nu finns också en instruktion som steg för steg beskriver hur man startar upp de olika delarna av stationsutrustningen. Nu på tisdag lägger vi sista handen vid stationsplatsen.

Operatörer
Operatörslistan tätnar men det finns fortfarande plats för ytterligare deltagare. Bengt-OEF samordnar!

Glöm inte att tävla för SK6EI i Hf-cupen
Hör du till de medlemmar som väljer att kör testen på egen hand får inte glömma att ladda upp loggen till SSAs Hf-cup. Klubben ligger just nu på femte plats. En placering som skall försvaras och gärna förbättras.

/SM6BWD, Tomas