Välkommen till SARK - Skövde Amatörradioklubb


- Nyheter - 

SMPD - Svenska Portabeldagen 2024 om 2 veckor
Vi vill på nytt påminna om att det snart är dags för SMPD 2024! 

SMPD, svenska portabeldagen är en 6 timmars tävling där det går ut på att köra så många SMFF och SMSS områden som möjligt. Så reglerna i denna aktivitet har sin grund i dom reglerna som gäller för SMFF/SMSS vad gällande placering i naturområden/sjö mm. SMPD pågår mellan 0900-1500 lokal svensk tid lördagen den 1 juni 2024. Nytt för årets upplaga är poängräkningen där antal körda SMFF poäng multipliceras med antal SMSS poäng, med andra ord blir SMSS områden otroligt viktiga ifall man jagar höga poäng. Resultatlistan kommer presenteras i en för högst totalpoäng samt en för flest körda områden, i den sist nämnda har nog hemmakörarna störst chans att lyckas. 

Efter som reglerna är enl SMFF & SMSS så är det som "utekörare" helt fritt att byta område hur man vill under testen, använda vilka antenner/effekter som man vill/kan. Det är väl här som SMPD skiljer sig ifrån en vanlig HF test, just att vi inte har några olika effektklasser eller krav på fast placering. Vill man får man såklart köra mobilt men då faller vi ju tillbaka på regeln att man måste befinna sig inom SMFF/SMSS området för att kunna aktivera detta. 

Loggning sker precis som samma sätt som vid SMFF/SMSS körning, det enda är att dom poäng / områden du kör mellan 09-15 den första juni i år kommer räknas in i SMPD. 

Vi i klubben har redan internt börjat att "paxa" områden så inte alla dyker upp i samma områden vid test-start.

Resultatlista hittar ni på SMPD sidan här.